• Logoband

CARNAVAL 2017

CARNAVAL 2017 :daar hadden we  extra zin in ! Dit vanwege het naar verwachting leuke, maar nog geheim gehouden programma bedacht door onze nieuwe CC, Jack en Jos.

VRIJDAG begon met het vertrek naar Parkzicht Breda bij de collega’s van Bentzat: het SpierBal Masque. Een gezellige avond in een sportief café met veel muzikanten en sporters. Goed muzikaal niveau van bekende bands. Wij brachten een paar nieuwe nummers, misschien nog wat stroef, maar best oké gespeeld. Ook het gemengd douchen was geregeld achter het gordijn, inclusief bukken voor het zeepje..!

Daarna in de bus terug naar Zeuvebultenlaand, om daar verder te blazen...maar ineens was daar de afslag naar rechts: naar evenementenhal “De Drie Linden” in Prinsenbeek. Die zagen we niet aankomen…! Het werd erg gezellig bij band NouEn. Bier en nootjes erbij. We speelden als laatste van het programma; prima, want we hadden er zin in! De hele tent op zijn kop, en met enkele toegiften werd het gezellig laat. Topsfeer! ondanks het gezeik :-)

 ZATERDAG was een thuiswedstrijd: spelen rondom de kinderoptocht in 4 kroegen in Zeuvebultelaand. Proost, de Bakkerij, Verhoeven en vd Hooft werden bezocht, waar we steeds ongeveer een kwartier speelden, onder luisterend oor van enkele (tr)ouwe fans. Toch weer goede stemming en lekkere nummers! Ook nog even Ice cream gedaan met solo's van Michel, Jan, en de slagwerkers waarbij inmiddels Arie ook had aangesloten. Prima zaterdag!

ZONDAGmiddag  2uur startte onze 1e Carnavals Surprise Sunday! Maar eerst even langs jubilerende vereniging de Kwèkebosse met een muzikale felicitatie en een zilveren struik. Gelukkig vonden ze het ‘leutig da we dur waren’.  Afscheidnemer Addy Leijs van SCZ kreeg van ons een hand en een (gouden) schop. Daarna snel de bus in, met chauffeur Marco op weg naar …??? Jos en Jack hadden lol en hielden net als Marco lang hun mond dicht (knap hoor Jack), maar onderweg werd ons vermoeden en de bestemming toch bevestigd: het Ginneken in Breda, naar de Kapellonaise!


Moeke, Oncle Jean en Boerke Verschuren waren de belangrijkste cafés van dit festival, niet overal druk; wel mooi aangekleed en leuk. En lekker even wandelen tussendoor... ging helaas wel van de biertijd af… In Boerke Verschuren, omgetoverd tot Chinees restaurant, hebben we met hulp van onze voorzitter spontaan nog even een videoclip opgenomen!  Weer aantal bieren later door naar Dobelix waar we van een prima en vlotte maaltijd genoten; binnenkomen en na 5 minuten zaten we allen te eten; strak gepland!

Geen tijd voor ‘n dame blanche, meteen terug de bus in, opnieuw een raadsel waar de volgende bestemming zou zijn: het werd Dwergonië, oftewel Drunen! In het voormalige Autotron vond het Dwergonisch muziekspektakel plaats waar we in de geweldige line-up gepland stonden voor 20 minuten knallen. Een lekker groot podium voor ook opvallend veel grote bands in een zaal van 600 man. Goed gespeeld en ons best gedaan het publiek te vermaken, en daarna nog genoten van de andere orkesten, met een hoog muzikaal gehalte. We zouden daarna spelen in Taveerne de Zeuve Lantaarns om 12 uur in de afterparty, maar dat was nog wel even wachten, gelukkig hadden ze er ook bier...Tussendoor nog een kroeg aangedaan, voor wéér een spontaan optreden. Hier was lekker genoeg plek, alhoewel de plaatselijk dorpsgek / ADHD entertainer ook wel wat ruimte nodig had voor zijn strapatsen.

In de Zeuve Lantaarns hebben we ons laatste optreden voor de zondag gegeven, voor een uiteindelijk toch goed gevulde zaal met muziekliefhebbers die ook nog wel zin hadden in een  feestje. Het was misschien wel  ons beste optreden die dag, in ieder geval qua beleving! Een erg goede afsluiting van een zeer geslaagde dag! Na de ontspannen terugreis en aankomst in 7’B was het klokje rond…

MAANDAG werd onze Deutsche Tag, oftewel een uitgebreid middagprogramma in Duits thema!  Bierpullen in de aanslag. Met de aankondigingen dat de Nussknacker Blasekapelle zou gaan spelen op verschillende locaties in ons centrum, plus de talentenshow en meezingmiddag die toch al gaande waren, hadden we ruim voldoende publiek om onze Duitse nummers voor te spelen. Bij de Engel was ruimte voor het zingen van ons lied van vorig jaar, altijd leuk. Gère von Haus zong ook nog hun nummers. Bij Verhoeven brachten we een muzikale ode aan gastvrouw Marlies die elke donderdag goed voor ons zorgt. Aansluitend ook gesäng von unsere eigen Schlager-zangers Rob und Marcellino. Das war sehr Toll! In perfect Duits kondigde Schlagerheld Rob onze act steeds  aan en af! Daarna werd het hoog tijd voor Wurst und Sauerkraut mit Senf; gelukkig hadden we een eigen Schranss-mobiel met genoeg Duitse Spezialitäten. Genoeg te Schrannsen ook voor de fans die zich bij van der Hooft in het cafe verzameld hadden, zeker met de Bratwursten die door Jan en Jolanda gesponsord werden! Toevallig was daar ook nog Fraulein Paay die in we daar in bad tegenkwamen, over specialiteiten gesproken. Maar die moest aan de kant voor het laatste optreden van de carnaval: nog einmall loss gehen op de lekkerste speelplek van 7’B. Top gespeeld en vooral viel Spass gemacht deze dag; veel positieve reacties vanuit de eigen groep en vanuit het publiek!

 

Met dit als afsluiting van ons carnaval-speel-programma (dinsdag nl. wel optocht kijken, niet meer blazen) kunnen we zonder twijfels terugkijken op een zeer, zeer geslaagd carnaval. Volgend jaar weer zo’n programma!?!

 

 • bakkerij
   
   
 • Logo-proost
 • Bij ruud
 • Logo Snoeijs-s
 • bijVerhoeven-ws
 • Logo gemeente Moerdijk

 • Logo deBorgh
 • logo KING web