• Logoband

Biografie

De Notenkrakers uit Zevenbergen. “Een bijzondere band” zo krijgen we vaak te horen. Met onze niet alledaagse muziekkeuze die uiteenloopt van Schlagers, Nederpop, Soul, Rock tot smartlappen en tranentrekkende meezingers. Vanwege het feit dat we louter bestaan uit mannen…en dat graag zo willen houden. En ook omdat we 36 jaar dat we bestaan een nagenoeg vaste en brede bezetting kennen. Een bijzondere band met een bijzondere band!

Op festivals door het hele land, bedrijfsfeesten en andere evenementen zijn wij graag geziene gasten, die een spectaculaire muzikale bijdrage leveren aan het slagen van het festijn. Met 4 bekers (Nederlands kampioenschap dweilbands Bemmel) en 3 CD’s (ruim 2000 exemplaren verkocht) een band die staat als een huis.

Sinds de oprichting op 19 maart 1981 zijn "De Notenkrakers" samen. Begonnen als jeugdorkest heeft de louter uit mannen bestaande band zich gedurende de afgelopen 3 decennia ontwikkeld tot een veelgevraagd all-round feest-, dweil- en showorkest. De liefde voor muziek gecombineerd met de eigentijdse, maar herkenbare muziek keuze en het nodige gevoel voor entertainment, hebben grote waardering bij het publiek gebracht. Sinds de oprichting zijn dan ook veel ereplaatsen behaald op festivals in het hele land.

Diversiteit

Het repertoire en de muzikaliteit van onze band kenmerkt zich tevens door een grote diversiteit, van schlagers tot carnavalsmuziek en van ballads tot Bigband-/jazznummers, geen uitdaging is te groot. Eind jaren ‘80, begin jaren ‘90 trad de band zelfs regelmatig op als echte bigband met zanger en zangeres.

CD's

Met trots presenteerde de band in 1996 haar eerste CD ("Het dak eraf"). Het succes van deze CD kreeg al spoedig een vervolg, zodat de opvolger "De Notenkrakers Live" op 24 januari 1998 op spectaculaire wijze aan de vele trouwe fans kon worden gepresenteerd.  In het kader van het 20-jarig bestaan van de band in maart 2001, werd de muzikale trilogie voltooid met het uitbrengen van de, tot nu toe laatste, CD "Toonladderzat". 

Muzikaal leiderschap

Op 18 april 2012 namen wij afscheid van onze Kees Schoones. Al sinds de oprichting van onze vereniging in 1981 onze muzikaal leider en grootmeester in muziek, iemand die geliefd en ons meer dan dierbaar was. Niet alleen als muzikaal leider, maar meer nog als 'vriend tussen vrienden', in een hecht collectief. Kees was, is en blijft onlosmakelijk met 'De Notenkrakers' verbonden en zal in onze harten én het hart van de vereniging altijd voortleven.

Vanaf de zomer van 2012 staat Huub Righarts als muzikaal leider voor de groep. Zijn ruim 40 jaar ervaring als professioneel slagwerker van het Rotterdams Philharmonisch Orkest helpt ons steeds weer een stapje verder te komen. Vooral in plezier beleven aan muziek maken.

 

Groepsfoto 2014 2

 

 • bakkerij
   
   
 • Logo-proost
 • Bij ruud
 • Logo Snoeijs-s
 • bijVerhoeven-ws
 • Logo gemeente Moerdijk

 • Logo deBorgh
 • logo KING web